11.8.2024
No items found.

Tankolókártya - Vállalati Üzemanyagköltségek Hatékony Kezelésére

A költségek optimalizálása kiemelten fontos a cégvezetők számára. A tankolókártya költséghatékony megoldás azoknak a vállalatoknak, amelyek évente jelentős mennyiségű üzemanyagot fogyasztanak.

Ideális választás lehet például szállítmányozási cégeknek vagy lízingelt autókat használó vállalkozásoknak.

Vizsgáljuk meg, mikor érdemes tankolókártyát használni, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, és mire kell figyelni a használatakor.

Tartalomjegyzék:

  1. Mi az a tankolókártya?
  2. A tankolókártyák típusai
  3. Mire jó a tankolókártya?
  4. Mik a tankolókártya előnyei?
  5. A tankolókártyák hátrányai

Mi az a tankolókártya?

Lehetővé teszi a cégautót használó munkatársaknak, hogy egyszerűen fizessenek a tankolásért, készpénz vagy céges hitelkártya nélkül.

Általában a kártya egy meghatározott benzinkúthálózatnál használható, és közvetlenül a cég nevére állítják ki a számlát.

A Tankolókártyák Típusai

  1. Márkához kötött: Az adott töltőállomás hálózathoz tartozó kutakon használható.
  2. Univerzális: Magyarországon és külföldön is használható különböző töltőállomásokon.

Nem összekeverendők a benzinkutak hűségkártyáival, amelyek jellemzően hűségpontok gyűjtését teszi lehetővé.

A céges tankolókártya egy elterjedt megoldás a cégautók használóknál. A Business Lease ügyfelei közül csupán 1,2% nem igényli.

Mire jó a tankolókártya?

Elsősorban a benzinkutakon történő tankolás kifizetésére szolgál, de sok kártyával szervizelést, autómosást, parkolást vagy akár komphasználatot is rendezhetünk.

Általában belföldön és külföldön egyaránt használható tankolásra és útdíjak kifizetésére. A kártya felhasználhatósága attól függ, mely országokban és mely kutakon érvényes.

Egyes kártyák csak a szomszédos országokban, míg mások Európa számos országában elfogadottak.

Mik a tankolókártya előnyei?

  1. Költségkezelés: A tankolókártyák lehetővé teszik az üzemanyagköltségek pontos nyomon követését részletes kimutatásokkal. Költségkontroll és a jogosulatlan vásárlások megelőzése érdekében különböző korlátozások állíthatók be.
Üzemanyag költségkontroll tankolókártyával
  1. Kényelem: A tankolókártyák megszüntetik a készpénzes fizetés szükségességét, így biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a tankolást. Széles körben elfogadják, így bárhol könnyen használhatóak.
  2. Hatékonyság és megtakarítás: A tankolókártyával a benzinkúti listaárnál olcsóbban vásárolhatunk, általában literenként 1-2 forint kedvezménnyel. Minimális adminisztrációval, minden tranzakció rögzítésre kerül és egy havi számla készül.
  3. Adatok: Részletes jelentések segítenek az üzemanyag-fogyasztás elemzésében, így azonosíthatók a megtakarítási lehetőségek.
  4. Biztonság: A tankolókártyák PIN-védelemmel és biztonsági funkciókkal vannak ellátva a jogosulatlan használat megelőzése érdekében. Push üzenetek figyelmeztetnek a szokatlan tranzakciókra, lehetővé téve az azonnali reagálást csalás gyanúja esetén.

A tankolókártya legfontosabb előnyei:

  • Minimális adminisztráció
  • Kedvezőbb üzemanyagköltségek
  • Utólagos fizetés
  • Költségek folyamatos ellenőrzése
  • Nyomon követhető tankolás

A tankolókártyák hátrányai

Helytelen használat és csalás: A kártyát ellophatják, a PIN kódot feltörhetik.

Tankolókártya csalás

A cégek megelőzhetik a csalásokat szabályok bevezetésével és az üzemanyagköltségek rendszeres ellenőrzésével.

Benzinkutak elérhetősége:
A tankolókártya nem minden benzinkúton használható, mivel a cég szerződéses partnerei korlátozzák a hálózatot. Ezért előfordulhat, hogy a felhasználóknak távolabb kell menniük egy megfelelő kúthoz.

Díjak és költségek:
A szolgáltatók tranzakciós és használati díjakat számíthatnak fel, amelyek a kártya költségeit növelhetik. Szerződéskötés előtt érdemes alaposan tájékozódni ezekről.

Összességében ezek a hátrányok eltörpülnek az előnyök mellett. A tankolókártya elengedhetetlen eszköz a cégautóflottával rendelkező vállalkozások számára, mivel hatékonyságot, átláthatóságot és biztonságos fizetést biztosít, valamint értékes adatokat nyújt.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.